Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revisionForrige revision
Sidste revisionBegge sider næste revision
jernbaner:masnedsund [2022/08/30 08:45] farallonjernbaner:masnedsund [2022/08/30 10:14] farallon
Linje 3: Linje 3:
 Masnedsund er tillige navnet for de sydligste kvarterer af Vordingborg, blandt andet med industri- og lystbådehavn, boligkvarteret Ore med Ore Strand og andre boligområder og småindustrier. Vordingborgs første jernbanestation lå lidt nord for den nuværende [[Vordingborg station]] mens [[Sydbanen|Sydbanens]] egentlige endestation - [[Masnedsund station]] - blev anlagt i havneforstaden Masnedsund i 1870 med forbindelse mod nord til [[Næstved station|Næstved]], [[Køge station|Køge]] og [[Roskilde station|Roskilde]] ([[Sydbanen]]). Der var desuden forbindelse med færge til [[Gåbense]] på Falster. Masnedsund er tillige navnet for de sydligste kvarterer af Vordingborg, blandt andet med industri- og lystbådehavn, boligkvarteret Ore med Ore Strand og andre boligområder og småindustrier. Vordingborgs første jernbanestation lå lidt nord for den nuværende [[Vordingborg station]] mens [[Sydbanen|Sydbanens]] egentlige endestation - [[Masnedsund station]] - blev anlagt i havneforstaden Masnedsund i 1870 med forbindelse mod nord til [[Næstved station|Næstved]], [[Køge station|Køge]] og [[Roskilde station|Roskilde]] ([[Sydbanen]]). Der var desuden forbindelse med færge til [[Gåbense]] på Falster.
  
-Efter at den første [[Masnedsundbroen|Masnedsundbro]] åbnede i 1883, kørte togene også til Masnedø med færgeforbindelse fra [[Masnedø Færge station]] til [[Orehoved Færge station]] på Falster. Fra 1897 fik stationen forbindelse med [[Kalvehavebanen]]. I forbindelse med åbningen af Storstrømsbroen og den nye [[Masnedsundbroen|Masnedsundbro]] i 1937 åbnede den nye [[Vordingborg station]] i den nordlige del af byen, og [[Masnedsund station]] mistede efterhånden sin betydning.+Efter at den første [[Masnedsundbroen|Masnedsundbro]] åbnede i 1883, kørte togene også til Masnedø med færgeforbindelse fra [[Masnedø Færge station]] til [[Orehoved Færge station]] på Falster. Fra 1897 fik stationen forbindelse med [[Kalvehavebanen]]. I forbindelse med åbningen af Storstrømsbroen og den nye [[Masnedsundbroen|Masnedsundbro]] i 1937 åbnede den nye [[Vordingborg station]] i den nordlige del af byen, og [[Masnedsund station]]  var frem til 1962 sidespor under Vordingborg station.
  
 Et andelssvineslagteri eksisterede i bydelen mellem 1889 og 1988. I 1937 åbnede en lokal biograf, Kino, som dog måtte flytte til et andet sted i byen efter fem år. Den tidligere Masnedsund Skole på Orevej blev i 1980 overtaget af den private [[Rudolf Steiner-skole]]. Et andelssvineslagteri eksisterede i bydelen mellem 1889 og 1988. I 1937 åbnede en lokal biograf, Kino, som dog måtte flytte til et andet sted i byen efter fem år. Den tidligere Masnedsund Skole på Orevej blev i 1980 overtaget af den private [[Rudolf Steiner-skole]].
Print/export