Samtidig med at den nye jernbane fik station i Sneslev, fik Sneslev også eget posthus. Stationsforstanderen var også postmester, og der var 2 landposte til at bringe posten ud i området. – Før den tid blev posten vist nok bragt ud med landposte fra Ringsted. Og der havde været et brevsamlingssted i Vetterslev Postsækkene kom med toget om morgenen, og dagens omsætning blev sendt af sted igen med toget til aften.

J. Elmfeldt var stationsforstander/postmester fra indvielsen i 1917 til ca. 1955, hvor Anne Marie og Svend Hansen overtog station og posthus, de holdt op i 1963.

Inger og Henry Nielsen fik så posten. – Inger Nielsen havde været stationsforstander og postmester ca. 10 år ved Farendløse station.

Da Køgebanen blev nedlagt pr. 31/03 1963; fik posthuset lov til at blive i bygningen endnu 1 år, så købte Inger og Henry Nielsen huset på Haslevvej 319, og så flyttede de posthuset med ind i deres hus. Og det fungerede udmærket i hen ved 10 år. Men i marts 1973 blev Sneslev Posthus lukket, og efter den tid er området betjent fra Ringsted Posthus 4100.

Da toget ikke kørte mere, blev postsækkene bragt ud med rutebilen, og så skulle postmesteren stå klar til at modtage postsækkene henne på landevejen. Om aftenen skulle de så aflevere postsækkene til rutebilen, så det blev meget nemmere for alle parter, da posthuset blev flyttet hen på Haslevvejen.

I 1967 fik alle postdistrikter et postnummer foruden navnet, så det muligt at sortere posten maskinelt. Og næsten samtidig blev hele landet inddelt med navne på alle veje og stræder og alle huse fik numre, så det blev nemmere for landposten at aflevere brevene rigtigt I 1973 blev 4172 Sneslev Posthus helt nedlagt, så derefter får området post fra 4100 Ringsted.

Print/export